RoboCafé


prof.dr.ir. Stefano Stramigioli
Presentation Colloquia / Event
Date 2015-03-05
Time 16:00
Location Grand Café in The Gallery (campus UT). Hengelostraat 500, Enschede

Eerste RoboCafé in The Gallery op UT-campus

De ontwikkelingen in de robotica volgen elkaar in rap tempo op, zeker in Oost-Nederland. Om de samenhang tussen robotinnovaties te versterken en de robotgemeenschap in Oost-Nederland dichter bij elkaar te brengen, vindt op donderdag 5 maart het eerste RoboCafé op de campus van de Universiteit Twente plaats.

Het RoboCafé is een initiatief van het LEO, Center for Service Robotics, waarin verschillende kennisinstellingen en regionale bedrijven hun expertise op het gebied van robotica verenigen. Om Twente als robotregio sterker te profileren, moeten de handen verder ineen geslagen worden, zo luidt de overtuiging.

Prof. Stefano Stramigioli, voorzitter van de vakgroep Robotics and Mechatronics op de UT en voorzitter van het landelijke RoboNED, is keynote spreker. Stramigioli geeft inkijk in de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotica en (toekomstige) toepassingen in ons leven.
Alex van Geldrop (projectcoördinator LEO) bespreekt regionale kansen en uitdagingen en beantwoordt de vraag waarom Oost-Nederland nog sterker kan en moet samenwerken op het gebied van robotica. Ook Remco Lucassen van Oost NV en Bjorn van der Graaf van het bedrijf ESPS uit Almelo geven een korte presentatie over hun aankomende activiteiten.

LEO: robotica op de markt brengen
Het LEO, Center for Service Robotics stimuleert onderzoek naar en ontwikkeling en realisatie van robottoepassingen. Robottechnologie boekt de laatste jaren een enorme vooruitgang. Een nieuwe generatie intelligente robotsystemen en service roboticatoepassingen stond op. De groei van robotica zal de komende jaren nog sterker zijn en de benodigde kennis en vaardigheden om daar een leidende rol in te spelen, zijn in Oost-Nederland aanwezig.
LEO wil Oost-Nederland daarom stimuleren om dé toonaangevende regio te zijn en blijven waar kennis, innovatie en ervaring rond servicerobotica samenkomen. Het open kennis- en innovatiecluster richt zich op het succesvol ontwikkelen en vermarkten van robots en op het verder bekend maken van robotica bij een breed publiek.
Vanuit de UT zijn verschillende vakgroepen betrokken bij LEO. Zij richten zich daarbij op onder andere servicerobots, medische robots, inspectierobots, sociale robotica en toepassingen in de smart industry.

Wat: RoboCafé
Wanneer: 5 maart 2015, 16.00 – 18.30 uur
Waar: Grand Café in The Gallery (campus UT). Hengelostraat 500, Enschede.

U bent van harte uitgenodigd.
Meer info over het programma, aanmelden en registeren is te vinden op de website van LEO Robotics.

http://www.leorobotics.nl/

De voertaal is Engels. ​

Posted on Wednesday, March 4, 2015